Hiszpańskie ligi - informacje, opinie, komentarze, typy z analizami

Strona 5 z 6 Previous  1, 2, 3, 4, 5, 6  Next

Zobacz poprzedni temat Zobacz następny temat Go down

Re: Hiszpańskie ligi - informacje, opinie, komentarze, typy z analizami

Pisanie by KamilFCB on Pon Kwi 25 2016, 20:00

Sędzia też swoje dołożył i ich zabił. Jeden, jak nie dwa karne z przysłowiowej dupy, bramka ze spalonego. Trzy pkt i tak by zostały w Barcelonie, ale handicap wszedł dzięki sędziemu Wink
avatar
KamilFCB
VIP
VIP

Liczba postów : 2759
Punkty : 623
Reputacja : 530
Dołączył : 17/04/2015
Wiek : 30

Zobacz profil autora

Powrót do góry Go down

Re: Hiszpańskie ligi - informacje, opinie, komentarze, typy z analizami

Pisanie by KamilFCB on Sro Kwi 27 2016, 09:59

Las Palmas - Espanyol, jednak znów się obudzili i zlali Espanyol aż miło, 4:0
Rayo - Real, gospodarze prowadzili 2:0 i dzięki wygranej mogli zapewnić sobie praktycznie utrzymanie, ale nie wytrzymali i przegrali 2:3
Atletico - Malaga, Atletico w swoim stylu, 1:0
Barcelona - Gijon, trochę już napisałem o tym meczu wyżej, 6:0
Eibar - Deportivo, tak jak miało być, 1:1 mimo, że Eibar dość długo prowadził
Levante - Bilbao, Levante zabiło się jak Rayo, choć ugrali pkt to dwa stracili w jeszcze gorszych okolicznościach tracąc bramki w 87 i 90 min, 2:2
Sevilla - Betis, derby dla Sevilli, choć zwycięstwo łatwo nie przyszło, 2:0
Getafe - Valencia, Getafe obudziło się w porę, bo widmo spadku mocno zaglądało im w oczy. Choć w tym meczu nie zdobyli kompletu pkt to byli bardzo blisko będąc lepszą drużynom, 2:2
Villarreal - Sociedad, Żółci coś ostatnio marnie w lidze, ale mogli sobie na to pozwolić, bo mieli spory zapas pkt, który pozwala im na pozostanie na 4 miejscu dającym kwal LM, która mogą też zdobyć dzięki LE, 0:0
Celta - Granada, a Celta dała sobie szanse na dogonienie Villarreal, wygrywając po dość ciężkim meczu 2:1
avatar
KamilFCB
VIP
VIP

Liczba postów : 2759
Punkty : 623
Reputacja : 530
Dołączył : 17/04/2015
Wiek : 30

Zobacz profil autora

Powrót do góry Go down

Re: Hiszpańskie ligi - informacje, opinie, komentarze, typy z analizami

Pisanie by KamilFCB on Pią Kwi 29 2016, 23:28

XXXVI kolejka
Gijon - Betis, mecz zakończony 2:0 dl gospodarzy, dość dobry typ, ale kursy były marne
Sociedad - Real, gospodarze to dziwna drużyna, o nic nie walcząca, ale myślę, że w tym meczu dadzą z siebie wszystko, a Real osłabiony więc wypatruję niespodzianki, 1X
Atletico - Rayo, po i przed LM trafił się Atleti dość łatwy przeciwnik, nie powinni mieć problemów ze zdobyciem 3 pkt, 1
Betis - Barcelona, Barcy ciężko się tam gram, nie będzie to przyjemny i łatwy mecz, BTS - TAK
Granada - Las Palmas, tu ciekawy mecz. Jedni walczą o utrzymanie, drudzy są rewelacją drugiej rundy, mieli walczyć do samego końca o utrzymanie, a już teraz są pewni tego. X
Bilbao - Celta, mecz o 5 miejsce ( z małymi na dogonienie 4 Villarrealu) które daje bezpośredni awans do LE. Myślę, że własne boisko pomoże gospodarzom i to oni wygrają, 1
Espanyol - Sevilla, ciekawe czy Sevilla wygra mecz wjazdowy, jak nie teraz to kiedy? Choć łatwo nie będzie, tym bardziej, że są po LE, a w lidze o nic nie walczą, 2
Deportivo - Getafe, Depor dość bezpiecznie, Getafe musi wygrać, ale liczę na to, że tego nie zrobi, choc przegrać też nie powinni bo podniesli się z wielkiego dołka, X
Valencia - Villarreal, jeden z ciekawszych meczów tej kolejki. Villarreal nie wygrał od 3 meczów w lidze, goniący go rywale coraz bliżej. Po ciężkim meczu w LE znów zdobyć 3 pkt będzie ciężko, bo Valencia pod koniec sezonu zaczęła nieźle grać, X
Malaga - Levante, typowanie ostatnich kolejek to katorga, tym bardziej w takich spotkaniach. Malaga o nic nie walczy, Levante jeśli nie wygra może już witać 2 ligę. X2
avatar
KamilFCB
VIP
VIP

Liczba postów : 2759
Punkty : 623
Reputacja : 530
Dołączył : 17/04/2015
Wiek : 30

Zobacz profil autora

Powrót do góry Go down

Re: Hiszpańskie ligi - informacje, opinie, komentarze, typy z analizami

Pisanie by walczakus on Czw Maj 05 2016, 10:22

Czy ja dobrze kombinuje jak np Baca mistrz, Sevilla lub Villareal Puchar Europy Real lub Atletico (tfu) LM to 5 zespołów mają w następnym sezonie w LM a do 9 czy 10 miejsca w lidze grają w pucharach?
To ta słaba valencia co wszystko co się dało przegrywała w tym sezonie zagra w pucharach albo Malaga to samo. Albo jeszcze lepiej Las Palmas co się jeszcze przed chwilą przed spadkiem broniło.
dobrze ze mają taką długą ligę bo jak by mieli taki system rozgrywek jak u nas to albo spadek albo puchary, albo z II ligi by musieli dobieraćSmile
avatar
walczakus
al Straight Flush
al Straight Flush

Liczba postów : 1854
Punkty : 249
Reputacja : 64
Dołączył : 02/03/2015
Wiek : 40

Zobacz profil autora

Powrót do góry Go down

Re: Hiszpańskie ligi - informacje, opinie, komentarze, typy z analizami

Pisanie by KamilFCB on Czw Maj 05 2016, 18:20

Nie wiem, ale w tamtym sezonie LM wygrała Barca, LE Sevilla, a zespołów więcej w LE nie grało.

Gijon - Eibar, Gijon wygrywa i nadal walczy o pozostanie w lidze, 2:0
Sociedad - Real, jednak zwycięstwo gospodarzy, wcisnęli bramkę w 80 min, 0:1
Atletico - Rayo, niespodziewanie Atleti męczyło się i wygrało skromnie po bramce w drugiej połowie, 1:0
Betis - Barcelona, Barca od 35 min miała ułatwione zadanie, bo grała w przewadze jednego zawodnika, wynik na swoją korzyść rozstrzygnęła w drugiej połowie, 0:2
Granada - Las Palmas, zapowiadało się na kolejne zwycięstwo gości, bo już po 12 min prowadzili 2:0, ale Granada walcząca o utrzymanie niespodziewanie wyciągnęła mecz na 3:2
Bilbao - Celta, w meczu o 5 miejsce lepsi okazali się gospodarze, mimo, że to Celta objęła prowadzenie, ale czerwona kartka gości ułatwiła im zadanie, 2:1
Espanyol, Sevilla, Sevilla znów nie wygrywa meczu wyjazdowego, chyba tak pozostanie, bo ostatnia próba to wyjazd do Bilbao, 1:0
Deportivo - Getafe, kiedy wydawało się, że Getafe jest w tragicznej formie i czeka ich 2 liga, pozbierali się i punktują w każdym meczu, 0:2
Valencia - Villarreal, jednak Żółci wygrywają i na dwie kolejki przed końcem zapewniają sobie kwal LM, 0:2
Malaga - Levante, gospodarze nie odpuścili meczu, strzelili bramki w 89 i 93 min, które wysłały Levante do niższej ligi, 3:1
avatar
KamilFCB
VIP
VIP

Liczba postów : 2759
Punkty : 623
Reputacja : 530
Dołączył : 17/04/2015
Wiek : 30

Zobacz profil autora

Powrót do góry Go down

Re: Hiszpańskie ligi - informacje, opinie, komentarze, typy z analizami

Pisanie by KamilFCB on Nie Maj 08 2016, 10:18

XXXVII kolejka
Barcelona - Espanyol, derby Barcelony, będzie dym, ale trzeba pokazać gdzie jest miejsce Espanyolu, 1
Celta - Malaga, Malaga nie gra o nic, Celta o bezpośredni awans do LE, ale łatwo gospodarzom w tym meczu nie będzie, UNDER
Eibar - Betis, obie drużyny bezpieczne, mecz o pietruszkę, X
Getafe - Gijon, bardzo ważny mecz, przegrana drużyna będzie jedną nogą w 2 lidze, chciałbym 2, ale patrząc po ostatniej formie Getafe 1
Las Palmas - Bilbao, będzie dobry mecz, szkoda, że wszystkie o 17, stawiam na podział pkt, X
Levante - Atletico, Levante już w 2 lidze, Atleti z szansami na mistrza, nie może być nic innego jak 2
Real - Valencia, Valencia dobrze gra z drużynami z góry, ale tym razem chyba nie da rady, 1
Sociedad - Rayo, ciekawe czy o nic nie walczące Sociedad odda pkt Rayo, może warto zaryzykować, 2
Sevilla - Granada, to samo jak wyżej, obie drużyny z Andaluzji, kurs na Granada tylko 2.15 Wink 2
Villarreal - Deportivo, Żółci zapewnione 4 miejsce, Depor nie do końca bezpieczne, ale myślę, że będą chcieli odbić sobie porażkę w LE, a kurs fajny, 1
avatar
KamilFCB
VIP
VIP

Liczba postów : 2759
Punkty : 623
Reputacja : 530
Dołączył : 17/04/2015
Wiek : 30

Zobacz profil autora

Powrót do góry Go down

Re: Hiszpańskie ligi - informacje, opinie, komentarze, typy z analizami

Pisanie by KamilFCB on Pon Maj 09 2016, 11:27

Barcelona - Espanyol, 5:0 to najmniejszy wymiar kary, Espanyol powinien kończyć ten mecz w osłabieniu.
Celta - Malaga, skromne zwycięstwo gospodarzy, under siedzi, 1:0
Eibar - Betis, Betis prowadził, ale skończyło się na podziale pkt, 1:1
Getafe - Gijon, szkoda mi tego meczu. Gijon prowadziło, ale czerwona kartka pokrzyżowała im plany i Getafe wyrównało, 1:1
Las Palmas - Bilbao, chyba nie był to aż taki dobry mecz na jaki się zapowiadał, widać to po statystykach i wyniku 0:0
Levante - Atletico, mega sensacja, ale... ostatnie wyniki Atleti z Levante na wyjeździe https://pbs.twimg.com/media/Ch88BkQWkAAu--6.jpg:large Wiedziałem, ze im się tam ciężko gra, ale nie aż tak. Każdy ma swoją Anoete (Barca w San Sebastian) Dobrze dla nich, że Levante spadło, ale na koniec zabrali im możliwość zdobycia mistrzostwa.
Real Madryt - Valencia, ostatnie wyniki Realu to wszystkie zwycięstwa jedną bramką. Wczoraj było podobnie, choć kto wie co by było gdyby był inny sędzia...3:2
Sociedad - Rayo, Getafe tu wygrało, ale Rayo nie dało rady. Jednak Sociedad mimo nie grania o nic nie odpuścił, 2:1
Sevilla - Granada, Sevilla w pół rezerwowym, kurs spadał na Granadę i jak widać sporo ludzi zarobiło. Dzięki zwycięstwu i innym wynikom Granada ma pewne utrzymanie, dobrze dla Barcy i ich samych, bo w ostatniej kolejce podejmą drużynę Enrique, 1:4
Villarreal - Deportivo, jednak Żółci odpuścili ten mecz, co było widać po składzie jaki do boju wypuścił Marcelino, 0:2
avatar
KamilFCB
VIP
VIP

Liczba postów : 2759
Punkty : 623
Reputacja : 530
Dołączył : 17/04/2015
Wiek : 30

Zobacz profil autora

Powrót do góry Go down

Re: Hiszpańskie ligi - informacje, opinie, komentarze, typy z analizami

Pisanie by KamilFCB on Czw Maj 12 2016, 18:19

XXXVIII (Ostatnia)
Valencia - Sociedad, jak to w ostatnich kolejkach, są mecze o coś i jak ten - o nic. Valencia będzie chciała wygrać u siebie na pożegnanie ligi, tym samym powalczyć o 8 miejsce. Mimo ostatnich porażek, gra nie wygląda aż tak źle, 1
Granada - Barcelona, troszkę obawiam się tego meczu, bo Barcelonie w Granadzie nigdy łatwo nie było. Jedyny plus, że gospodarze w poprzedniej kolejce zapewnili sobie utrzymanie, OVER 2.5
Deportivo - Real Madryt, kiedyś to był niewygodny stadion dla Realu (bodajże nie wygrali od 18 spotkań), ale od paru sezonów wygrywają tam bez problemów. Myślę, że obydwie coś strzelą, BTS - TAK
Bilbao - Sevilla, w LE Sevilla tu wygrała, ale czy znów wygra i wreszcie zdobędzie 3 pkt w meczu wyjazdowym w lidze? Mało prawdopodobne, bo Bilbao walczy o 5 miejsce dające bezpośredni awans do LE, 1
Atletico - Celta, pierwsi walczą o wicemistrzostwo i godne pożegnanie ligi na własnym stadionie, drudzy o 5 miejsce, jak wyżej. Myślę, że Atleti zrewanżuje się za mecz w CdR, 1
Malaga - Las Palmas, nie mam pojęcia, a zazwyczaj gdy pustka w głowie to X Smile Bardzo możliwe również UNDER 2.5
Espanyol - Eibar, kolejny mecz o pietruszkę, ale myślę, że gospodarze wygrają, 1
Betis - Getafe, tu już jest o co grać, przynajmniej dla Getafe. Kursy strasznie marne na gości, ale ja uważam i mam taką nadzieję, Że Betis nie odpuści, 1X
Gijon - Villarreal, mimo wszystko 1.44 na gospodarzy to jakaś masakra. Marcelino pewnie znów wyjdzie w rezerwach. BTS - TAK.
Rayo - Levante, Levante już spadło. Czy zabierze ze sobą Rayo,  możliwe, ale myślę, że gospodarze wygrają i będą oczekiwać wieści z innych stadionów, 1
avatar
KamilFCB
VIP
VIP

Liczba postów : 2759
Punkty : 623
Reputacja : 530
Dołączył : 17/04/2015
Wiek : 30

Zobacz profil autora

Powrót do góry Go down

Re: Hiszpańskie ligi - informacje, opinie, komentarze, typy z analizami

Pisanie by KamilFCB on Pon Maj 16 2016, 12:07

Piękna kolejka, Barcelona mistrzem Hiszpanii, Suarez pichichi, a z ligi lecą dwie podmadryckie drużyny Getafe i Rayo :-) Szkoda tylko, że zapewne awansuje kolejna - Leganes. Choć nie powiem akurat Rayo troszkę mi szkoda, bo grali fajną dla oka piłkę.

Valencia- Sociedad, cały sezon padaka, nawet godnie się ze swoimi kibicami nie pożegnali, 0:1
Granada - Barcelona, było łatwiej niż się spodziewałem, 0:3. 6 mistrzostwo w ostatnich 8 latach, 8 w ostatnich 12. 
Deportivo - Real, Real też gładko i nawet przez chwilę był mistrzem ;-) 0:2
Bilbao - Sevilla, trzy czerwone kartki, w tym jedna poza boiskiem, dwa gole Aduriza w 1 połowie i wygrana Basków 3:1
Atletico - Celta, dobre zakończenie rozgrywek przez Atleti, 2:0 i Celta spada na 6 miejsce, przez co już w kwal zaczną przygodę z LE
Malaga - Las Palmas, under jak nic Very Happy postrzelała sobie wreszcie Malaga, 4:1
Espanyol - Eibar, w meczu o nic zgodnie z przewidywaniami wygrali gospodarze, 4:2
Betis - Getafe, brawo dla Betisu za walkę i grę fair play. Mimo, że nie grali o nic wygrali i spuścili Getafe, 2:1
Gijon - Villarreal, Żółci słabo kończą sezon, trzy porażki z rzędu, w tym ta najbardziej bolesna z LFC w LE, 2:0
Rayo - Levante, Rayo wygrało, ale nic im to nie dało, 3:1. Pamiętny mecz z Realem 2:0 i porażka 2:3, m.in to zadecydowało
avatar
KamilFCB
VIP
VIP

Liczba postów : 2759
Punkty : 623
Reputacja : 530
Dołączył : 17/04/2015
Wiek : 30

Zobacz profil autora

Powrót do góry Go down

Re: Hiszpańskie ligi - informacje, opinie, komentarze, typy z analizami

Pisanie by saha2000 on Nie Maj 22 2016, 16:05

Dzisiaj o 21:30 finał Pucharu Króla,Barcelona-Sevilla.
Moim zdaniem Sevilla postawi się dziś Barcelonie przynajmniej przez jakiś czas Razz dlatego uważam że typ BTS-Tak będzie niezłym wyborem,jednak przez pełne 90 min raczej nie dadzą rady Barcy która mierzy w dublet,myślę że będzie coś koło 3:1.A wy jakie typy? Smile

saha2000
al Straight Flush
al Straight Flush

Liczba postów : 3317
Punkty : 231
Reputacja : 173
Dołączył : 22/03/2015

Zobacz profil autora

Powrót do góry Go down

Re: Hiszpańskie ligi - informacje, opinie, komentarze, typy z analizami

Pisanie by KamilFCB on Nie Maj 22 2016, 21:15

Podobnie myślę. Zazwyczaj w meczach Barca - Sevilla jest sporo bramek. Barcelona ma tą przewagę, że miała więcej czasu na przygotowanie.
avatar
KamilFCB
VIP
VIP

Liczba postów : 2759
Punkty : 623
Reputacja : 530
Dołączył : 17/04/2015
Wiek : 30

Zobacz profil autora

Powrót do góry Go down

Re: Hiszpańskie ligi - informacje, opinie, komentarze, typy z analizami

Pisanie by KamilFCB on Pon Maj 23 2016, 09:47

Czerwona kartka dla Mascherano w 36 min niewątpliwie wpłynęła na to, że jednak nie było tyle bramek ile przypuszczaliśmy. Wielkie brawa, że Barca przetrwała godzinę w 10 tkę, bo szczerze myślałem, że będzie po pucharze. Nawet jeśliby wytrwali do dogrywki to myślałem sobie, że tam padną grając w osłabieniu, ale w 90 min wyrównało się, bo Banega wyciął wychodzącego sam na sam Neymara. W dogrywce rządziła już Duma Katalonii, wygrywając po golach Alby i Neya.
Dla mnie koniec sezonu, dublet, niby pięknie, ale nie powiem niedosyt pozostaje Smile Spadek formy w złym momencie (może byłby dobry gdyby dostali innego przeciwnika w ćwierćfinale) i jeden puchar uciekł. A liczyłem, że Barca obroni LM, bo jeśli nie ona to kto? 
Od przegranej z Valencią czyli ostatniego meczu, w którym mogli pogubić pkt, 26:0 w bramkach w 6 meczach.
avatar
KamilFCB
VIP
VIP

Liczba postów : 2759
Punkty : 623
Reputacja : 530
Dołączył : 17/04/2015
Wiek : 30

Zobacz profil autora

Powrót do góry Go down

Re: Hiszpańskie ligi - informacje, opinie, komentarze, typy z analizami

Pisanie by FredTheRed on Pon Maj 23 2016, 11:20

@KamilFCB napisał:A liczyłem, że Barca obroni LM, bo jeśli nie ona to kto? 
Szczerze mówiąc, to chyba nikt. Najbliżej był United w 2009 roku, gdy mieli równie bombowy skład co teraz ma Barca, no ale z tamtą ekipą nikt by nie wygrał. Swoją drogą to dobrze, że nadal nikt nie obronił nowej LM. Niech ta magiczna zasada się utrzymuje jak najdłużej. Być może Djokovic też nigdy nie sięgnie po RG. Taka niemoc w pewnych rozgrywkach dodaje im jakości i dużo więcej emocji.
avatar
FredTheRed
Straight
Straight

Liczba postów : 38
Punkty : 56
Reputacja : 18
Dołączył : 01/07/2015

Zobacz profil autora

Powrót do góry Go down

Re: Hiszpańskie ligi - informacje, opinie, komentarze, typy z analizami

Pisanie by KamilFCB on Sob Sie 20 2016, 09:35

Wreszcie ruszyła najlepsza liga świata Wink Wczoraj odbyły się dwa mecze. Malaga tylko zremisowała 1:1 z beniaminkiem Osasuną, a Depor pokonało Eibar 2:1, mimo, Że to goście prowadzili. Dziś na dzień dobry obrońca tytułu Barcelona podejmie Betis.
Barcelona - Betis, Barca nie powinna mieć żadnych problemów z drużyną z Sevilli, mimo kilku osłabień (wypadło 7 zawodników) 1
Granada - Villarreal, w Żółtych sporo osłabień, odszedł trener kilka dni temu, co przekłada się na grę, czego dowodem był środowy mecz kwal LM. Granada u siebie potrafi sprawić niespodziankę, 1
Sevilla - Espanyol, w Sevilli podobna sytuacja co w Villarrealu, do tego ciężkie boje z Real i Barceloną, mogą nie wytrzymać kondycyjnie. X2
Gijon - Bilbao, ciężki mecz do typowania, tym bardziej, że to pierwsza kolejka. BTS - TAK
Sociedad - Real, obie drużyny osłabione, w San Sebastian Realowi (jak i Barcelonie) gra się ciężko, tym bardziej na początku sezonu gdy formą się nie grzeszy. Liczę na miłą niespodziankę Wink BTS - TAK
Atletico - Alaves, Alaves powraca do najwyżej klasy rozgrywkowej, ale w pierwszej kolejce raczej pkt nie zdobędą, 1
Celta - Leganes, gospodarze powinni na własnym boisku ograć beniaminka, choć nie wykluczam, że tak się nie stanie, mimo wszystko 1
Valencia - Las Palmas, ciekawi mnie postawa gości w tym sezonie. Jeśli będą grać jak w poprzednim to miło będzie popatrzeć. Do drużyny przybył m.in Boateng z Milanu, Valencia rozkupowana, do tego osłabiona kontuzjami, X2
avatar
KamilFCB
VIP
VIP

Liczba postów : 2759
Punkty : 623
Reputacja : 530
Dołączył : 17/04/2015
Wiek : 30

Zobacz profil autora

Powrót do góry Go down

Re: Hiszpańskie ligi - informacje, opinie, komentarze, typy z analizami

Pisanie by KamilFCB on Wto Sie 23 2016, 20:09

Malaga - Osasuna, Malaga przeważała, objęła prowadzenie, ale beniaminek Pampeluny 5 min przed końcem wyrównał, 1:1
Deportivo - Eibar, wyrównany mecz, goście prowadzili, ale to Depor zdobyło 3 pkt, 2:1
Barcelona - Betis, łatwe zwycięstwo mistrza, pierwsza z golead tej kolejki
Granada - Villarreal, Żółci przeważali, ale padł remis 1:1
Sevilla - Espanyol, co za mecz...goście z Barcelony prowadzili dwa razy, ale to Sevilla wygrała, 6:4!
Gijon - Bilbao, pierwsza z niespodzianek kolejki, 2:1 dla gospodarzy a mogło być wyżej gdyby strzelili karnego na 3:0
Sociedad - Real, jednak łatwe zwycięstwo wicemistrza, pomogła w tym szybka bramka w 2 min, która ułożyła mecz, 0:3
Atletico - Alaves, największa niespodzianka kolejki. Finalista ligi mistrzów traci pkt u siebie z beniaminkiem. Dla Atleti gol padł w 93 min z karnego, goście odpowiedzieli w 95, 1:1
Celta - Leganes, kolejna niespodzianka i znów sprawcą jej beniaminek, 0:1
Valencia - Las Palmas, mimo, że Valencia prowadziła 1:0 to goście wywieźli 3 pkt z trudnego terenu (choć to przewidywałem), 2:4


avatar
KamilFCB
VIP
VIP

Liczba postów : 2759
Punkty : 623
Reputacja : 530
Dołączył : 17/04/2015
Wiek : 30

Zobacz profil autora

Powrót do góry Go down

Re: Hiszpańskie ligi - informacje, opinie, komentarze, typy z analizami

Pisanie by KamilFCB on Sob Sie 27 2016, 14:33

Jak zwykle przespany początek kolejki Smile Dwa remisy na początek, Betis - Depor bez bramek oraz Espanyol - Malaga 2:2.
Eibar - Valencia, Valencie czeka ciężki sezon, ale myślę, że w tym spotkani pkt zdobędą, X
Osasuna - Sociedad, gospodarze zawsze u siebie byli mocni, ciekawe czy po powrocie do najwyższej klasy też to utrzymają, X
Real - Celta, Real z Celta często męczy pierwsze połowy, ale koniec końców przeważnie wygrywa i to wysoko, tym bardziej u siebie, 1
Leganes - Atletico, beniaminek zaczął z wysokiego c, Atletico niespodziewanie straciło pkt z innym beniaminkiem, tym razem nie powinni sobie to odbić, 2
Alaves - Gijon, ciekawie jak Alaves zaprezentuje się po niespodziance w Madrycie, ja obstawiam X
Las Palmas - Granada, Las Palmas pokazało, że forma z zeszłego sezonu została, 1
Bilbao - Barcelona, ciężki mecz czeka Barce. Pamiętne 4:0 rok temu w Superpucharze, mam nadzieję, że sobie to odbiją, BTS - TAK
Villarreal - Sevilla, kolejny ciekawy mecz. Myślę, że bramek nie zabraknie, z wesołą grą gości, OVER 2.5
avatar
KamilFCB
VIP
VIP

Liczba postów : 2759
Punkty : 623
Reputacja : 530
Dołączył : 17/04/2015
Wiek : 30

Zobacz profil autora

Powrót do góry Go down

Re: Hiszpańskie ligi - informacje, opinie, komentarze, typy z analizami

Pisanie by KamilFCB on Czw Wrz 01 2016, 15:38

Betis - Deportivo, 0:0
Espanyol - Malaga, gospodarze prowadzili już 2:0, ale tylko jeden pkt został w Barcelonie, 2:2
Osasuna - Sociedad, jednak Osa przegrywa u siebie, Sociedad za mocne dla beniaminka, 0:2
Eibar - Valencia, dwa mecze 0 pkt, złe Valencia wchodzi w sezon. W ostatnie dni okienka dużo się działo w Valencii. Sprzedaż Mustafiego i Paco, kupno Garya i wypożyczenie Munira oraz Mangali.
Real - Celta, długo drużyna z Madrytu się męczyła, ale po golu Kroosa w 81 min wydarła 3 pkt, 2:1
Leganes - Atletico, kolejną niespodziankę sprawia beniaminek z Leganes, a Atletico znów zawodzi, stracone 4 pkt z beniaminkami na początku sezonu dobrze im nie wróży, 0:0
Las Palmas - Granada, pogrom 5:1, w nagrodę fotel lidera
Alaves - Gijon, bez emocji, 0:0
Bilbao - Barcelona, miało być ciekawie i było. Barca wygrywa tylko 1:0, choć powinno być zdecydowanie wyżej gdyby nie słaba forma strzelecka w tym meczu Suareza i Messiego, 0:1
Villarreal - Sevilla, zapowiadałem grać goli, a skończyło się...0:0 Smile Do tego Sevilla nie oddała celnego strzału na bramkę Villarreal
avatar
KamilFCB
VIP
VIP

Liczba postów : 2759
Punkty : 623
Reputacja : 530
Dołączył : 17/04/2015
Wiek : 30

Zobacz profil autora

Powrót do góry Go down

Re: Hiszpańskie ligi - informacje, opinie, komentarze, typy z analizami

Pisanie by KamilFCB on Sob Wrz 10 2016, 17:24

3 kolejka
Wczoraj Sociedad z Espanyolem 1:1
Dziś Celta uległa u siebie aż 0:4 Atletico
Real - Osasuna, nie mogło być nic innego jak pewne zwycięstwo gospodarzy, do przerwy już 3:0
Malaga - Villarreal, Żołci dalej osłabieni, ale myślę, że tego meczu nie przegrają, 2
Sevilla - Las Palmas, ciekawy, ofensywny mecz więc i bramek nie powinno zabraknąć, BTS-TAK
Barcelona - Alaves, w 1 kolejce goście sprawili niespodziankę remisując na wyjeździe z Atletico, ale w tym meczu zapewne wysoko polegną, HAND -3
Gijon - Leganes, beniaminek z Leganes nieźle wszedł w sezon i grają fajną piłkę, X2
Valencia - Betis, czas odbić się od dna, przeciwnik do tego dobry, 1
Granada - Eibar, ciężki mecz do typowania, choć bardziej obstawiam zwycięstwo gości niż gospodarzy, X2
Deportivo - Bilbao, Bilbao 0 pkt po 2 kolejkach, czas się obudzić, choć wygrać będzie ciężko (od 7 spotkań tam nie wygrali) X
avatar
KamilFCB
VIP
VIP

Liczba postów : 2759
Punkty : 623
Reputacja : 530
Dołączył : 17/04/2015
Wiek : 30

Zobacz profil autora

Powrót do góry Go down

Re: Hiszpańskie ligi - informacje, opinie, komentarze, typy z analizami

Pisanie by KamilFCB on Pon Wrz 12 2016, 14:15

Sociedad - Espanyol 1:1
Celta - Atletico, po dwóch słabych meczach Atleti, przyszedł bardzo dobry, 4:0 w Vigo to mimo wszystko małe zaskoczenie, 0:4
Real - Osasuna, było już 5:0, ale gospodarze spuścili trochę z tonu i skończyło się 5:2
Malaga - Villarreal, ładny kursik na Żółtych, pierwsze zwycięstwo w sezonu stało się faktem, 0:2
Sevilla- Las Palmas, zanosiło się na niespodziankę, od 17 min prowadzili goście aż do feralnej 89 min, gdy rzut karny wykorzystała Sevilla, a minutę wcześniej wyleciał obrońca Las Palmas. Na domiar złego w 94 stracili drugą bramkę i z Sevilli wyjechali bez pkt, 2:1
Barcelona - Alaves, miało być łatwo i pięknie, a była niemiła niespodzianka dla mnie. Eksperymentalny skład, wejście Messiego i Suareza w 2 połowie nie pomogło. Pamiętam mecz sprzed 6 lat (podobna data 11.09.2010) porażka z beniaminkiem Herculesem Alicante 0:2 na Camp Nou, a na koniec sezonu wygrana LM i liga. Liczę, że sytuacja się powtórzy Smile
Gijon - Leganes, Sporting już do przerwy prowadził 2:0, goście odpowiedzieli w drugiej tylko jedną i 3 pkt zostały w Gijon, 2:1
Valencia - Betis, Betis prowadził już 2:0, Valencia doprowadziła do wyrównania mimo grania w 10 tkę i gdy zanosiło się na remis, goście w 92 min zdobyli zwycięską bramkę. Trzecia mecz i trzecia porażka Valencii, 2:3
Granada - Eibar, mimo, że od 32 min Eibar grał w 10tkę zdołał zdobyć 3 pkt strzelając zwycięską bramkę w 94 min, 1:2
Deportivo - Bilbao, jednak Bilbao po 10 latach przełamuję klątwę Riazor i wygrywa po pięknej bramce Raula Garcii, 0:1
avatar
KamilFCB
VIP
VIP

Liczba postów : 2759
Punkty : 623
Reputacja : 530
Dołączył : 17/04/2015
Wiek : 30

Zobacz profil autora

Powrót do góry Go down

Re: Hiszpańskie ligi - informacje, opinie, komentarze, typy z analizami

Pisanie by KamilFCB on Czw Wrz 15 2016, 20:13

4 KOLEJKA
Betis - Granada, Granada słabo zaczęła sezon, Betis po ostatnim zwycięstwie wyjazdowym z Valencia może pójść za ciosem, 1
Leganes - Barcelona, po ostatniej wpadce w lidze nie może być inaczej jak zwycięstwo obecnego mistrza Hiszpanii. Choć jak przypomnę sobie bezbramkowy remis w 2 kolejce Leganes z Atletico...Oto zapowiedź meczu drużyny z Leganes http://static.unosanrafael.com.ar/adjuntos/213/imagenes/018/239/0018239804.jpg Smile 2
Atletico - Gijon, po dwóch wpadkach w pierwszych kolejkach drużyna z Madrytu chyba weszła na właściwe tory i nie powinna mieć problemu z Gijon. Choć przypomnieć zeszły sezon, u siebie 1:0 po golu Grizmanna w 93 min i przegrana w Gijon. Jak widać ciężko im się z nimi gra, ale mimo wszystko 1
Eibar - Sevilla, oba zespoły dwa zwycięstwa w trzech meczach, Sevilla po LM (dość udanym 0:0 w Turynie) ale myślę, że tego meczu nie przegrają, X2
Las Palmas - Malaga, znów się powtórzę, imponuje mi drużyna z Wysp Kanaryjskich, a Malaga źle weszła w sezon. 2.30 na zwycięstwo gospodarzy, kusząca propozycja, 1
Osasuna - Celta, Celta po ostatnich batach z Atletico będzie chciała sobie odbić i zdobyć pierwsze pkt w sezonie. Myślę, że X2 to dobry typ
Bilbao - Valencia, Valencia jak Celta bez pkt w tym sezonie, ale gra ich nie jest tak słaba jak wyniki. Bilbao będzie po LE, BTS- TAK
Villarreal - Sociedad, Żółci ogarnęli się (mimo, że wszyscy trzej napastnicy Soldado, Bakambu i Pato są kontuzjowani! choć ten ostatni widzę dziś wróci na LE) po dość słabym początku sezonu i myślę, że zdobędą komplet pkt. Niby po LE, ale Szwajcarski drugoligowiec Zurich u siebie to nie bardzo wymagający przeciwnik (ale o tym się dziś przekonamy) 1
Espanyol - Real, cóż mogę napisać. Filia Realu w Barcelonie Smile Madryt wygrywa, ale nie zachwyca, Espanyol sporo strzela, BTS - TAK
Alaves - Deportivo, można się pośmiać, że derby Deportivo, bo obie drużyny noszą taką nazwę Smile Alaves zachwyca na początku sezonu remis z Atletico, zwycięstwo z Barceloną i to wszystko w meczach wyjazdowych. Ale mam wrażenie, ze tego meczu nie wygrają, X2
avatar
KamilFCB
VIP
VIP

Liczba postów : 2759
Punkty : 623
Reputacja : 530
Dołączył : 17/04/2015
Wiek : 30

Zobacz profil autora

Powrót do góry Go down

Re: Hiszpańskie ligi - informacje, opinie, komentarze, typy z analizami

Pisanie by KamilFCB on Pon Wrz 19 2016, 22:43

Betis - Granada, goście prowadzili już 2:0, ale mecz zakończył się remisem 2:2, mimo, że przy tym stanie mieli karnego, 2:2
Leganes - Barcelona, spokojne zwycięstwo Barcy, 1:5
Atletico - Gijon, Atleti po słabym początku, w dwóch ostatnich meczach strzela 9 bramek i nie traci żadnej, 5:0
Eibar - Sevilla, Sevilla nie przegrała, ale powinna wygrać, prowadziła 1:0, grała od 45 min w przewadze, mimo to stracili bramkę, 1:1
Las Palmas - Malaga, nie zawiedli, ciekawe jak będą radzili sobie z wielką trójką, 1:0
Osasuna - Celta, pierwsze pkt Celty, ale tylko jeden, 0:0
Bilbao - Valencia, za to Valencia nadal bez pkt, mimo, że prowadzili od 2 min, 2:1
Villarreal - Sociedad, bez niespodzianki, choć łatwo nie było, 2:1
Espanyol - Real, Real osłabiony wywozi 3 pkt z Barcelony. Tym razem Espanyol nawet bez bramki, 0:2
Alaves - Deportivo, tak jak przewidywałem, trochę bukmacherzy przecenili Alaves po zwycięstwie w Barcelonie, 0:0
avatar
KamilFCB
VIP
VIP

Liczba postów : 2759
Punkty : 623
Reputacja : 530
Dołączył : 17/04/2015
Wiek : 30

Zobacz profil autora

Powrót do góry Go down

Re: Hiszpańskie ligi - informacje, opinie, komentarze, typy z analizami

Pisanie by KamilFCB on Wto Wrz 20 2016, 11:27

Malaga - Eibar, gospodarze bez zwycięstwa w tym sezonie, coś czuje, że będzie pierwsze, 1
Sevilla - Betis, derby Sevilli, niby rządzą się swoimi prawami, ale 3 pkt powinni zdobyć gospodarze, 1
Celta - Gijon, były pierwsze pkt w poprzedniej kolejce, czas na pierwsze zwycięstwo, 1
Real - Villarreal, jeden lepszych meczów kolejki, ale Real powinien sobie poradzić, 1
Barcelona - Atletico, będę miał przyjemność być na tym meczu, mam nadzieję, że będzie dobre widowisko i wyjdę ze stadionu zadowolony Smile 1
Granada - Bilbao, łatwo nie będzie, ale myślę, że Bilbao da radę, 2
Sociedad - Las Palmas, konsekwentnie na drużynę z Las Palmas, z taką grą nie powinni przegrać tego meczu X2
Deportivo - Leganes, ciężki mecz do typowanie, zakręci się coś koło remisu, ze skazaniem na gospodarzy, X
Osasuna - Espanyol, beniaminek z Pampeluny bez zwycięstwa i myślę, że tak zostanie po tej kolejce, X2
Valencia - Alaves, same porażki gospodarzy, mimo, że gra nie jest tragiczna, łatwo nie będzie, ale mimo wszystko 1
avatar
KamilFCB
VIP
VIP

Liczba postów : 2759
Punkty : 623
Reputacja : 530
Dołączył : 17/04/2015
Wiek : 30

Zobacz profil autora

Powrót do góry Go down

Re: Hiszpańskie ligi - informacje, opinie, komentarze, typy z analizami

Pisanie by KamilFCB on Pią Wrz 30 2016, 02:35

Malaga - Eibar, tak jak przeczuwałem, pierwsze zwycięstwo gospodarzy, mimo, że przegrywali 0:1 wygrali 2:1
Sevilla - Betis, było ciężko, ale Sevilla wymęczyła 1:0
Celta - Gijon, Celta również się przełamała i wygrała po karnym na 3 min przed końcem meczu, 2:1
Real - Villarreal, pierwsza niespodzianka kolejki, mimo, że Real dominował zdobył tylko pkt, 1:1
Barcelona - Atletico, tu też można mówić o niespodziance, choć nie takiej wielkiej. Barca prowadziła, ale po urazach Leo i Sergio straciła bramkę i pkt 1:1
Granada - Bilbao, miało nie być łatwo i nie było, ale mimo wszystko 3 pkt pojechały do Bilbao, 1:2
Sociedad - Las Palmas, po bramce w 1 minucie gospodarzy i czerwonej kartce w 21 min dla Las Palmas było wiadomo, że goście raczej pkt z San Sebastian nie wywiozą, 4:1
Deportivo - Leganes, mimo, że Depor prowadziło te beniaminek z Leganes zgarnia 3 pkt, 1:2
Osasuna - Espanyol, Osasuna robiła nawałnice, mimo to dwa celne strzały na bramkę przy 11 gospodarzy pozwoliły zdobyć gościom 3 pkt, 1:2
Valencia - Alaves, kolejka przełamań. Udało się też to Valencii, która po golu z karnego w 88 min zgarnęła 3 pkt, 2:1
avatar
KamilFCB
VIP
VIP

Liczba postów : 2759
Punkty : 623
Reputacja : 530
Dołączył : 17/04/2015
Wiek : 30

Zobacz profil autora

Powrót do góry Go down

Re: Hiszpańskie ligi - informacje, opinie, komentarze, typy z analizami

Pisanie by KamilFCB on Pią Wrz 30 2016, 19:26

6 KOLEJKA
Betis - Malaga, Betis nie przegrał meczu u siebie w tym sezonie, również i w tym spotkaniu tak było, 1:0
Eibar - Sociedad, w poprzedniej kolejce Sociedad grał w przewadze, tym razem sam musiał sobie radzić grając w 10tkę i nie podołał zadania, 2:0
Gijon - Barcelona, po stracie pkt w poprzedniej kolejce, Barca pakuje manite i zdobywa 3 pkt, 0:5
Bilbao - Sevilla, jeden z lepszych meczów tej kolejki, gospodarze dominowali co przełożyło się na 3 pkt, 3:1
Las Palmas - Real, druga z rzędu strata pkt przez Real. W zeszłym sezonie goście strzelili bramkę dającą im 3 pkt w 89 min, w tym Las Palmas sobie odbiło zdobywając gola na 2:2 w 85 min.
Leganes - Valencia, drugie z rzędu zwycięstwo Valencii. Mecz bardzo emocjonujący, gospodarze prowadzili, Valencia odpowiedziała dwoma bramkami, gospodarze mieli szanse na remis, ale zmarnowali karnego, 1:2
Atletico - Deportivo, Atletico niespodziewanie długo się męczyło, ale po czerwonej kartce dla gości w 45 min, wymęczyli 1:0 po golu Grizmanna w 70 min, 1:0
Villarreal - Osasuna, 3:0 po 39 min załatwiło sprawę, Osasune było stać tylko na jedno trafienie, 3:1
Espanyol - Celta, zanosiło się na bezbramkowy remis, ale drużyna a Vigo w 91 i 93 zapewniał sobie komplet oczek, 0:2
Alaves - Granada, Granada marnie w tym sezonie, 2 pkt po 5 kolejkach i po szóstej zostało bez zmian. Po tym meczu poleciał trener Granady, Paco Jemez. Alaves na razie najlepszy z beniaminów, 3:1
avatar
KamilFCB
VIP
VIP

Liczba postów : 2759
Punkty : 623
Reputacja : 530
Dołączył : 17/04/2015
Wiek : 30

Zobacz profil autora

Powrót do góry Go down

Re: Hiszpańskie ligi - informacje, opinie, komentarze, typy z analizami

Pisanie by KamilFCB on Sob Paź 01 2016, 10:03

7 KOLEJKA
Wczoraj Sociedad po golu Veli pokonał Betis 1:0
Granada - Leganes, Granada z nowym trenerem i to może dać im impuls, ale raczej meczu nie wygrają z niezłym beniaminkiem, X
Sevilla - Alaves, powinno być ciekawie. Alaves zdobywało pkt na Calderon i Camp Nou. Ciekawe jak sobie poradzą na gorącym terenie Ramon Sanchez Pijuan. BTS- TAK
Osasuna - Las Palmas, gospodarze jak na razie najgorsi z beniaminków. Mój typ nie może być inny 2, dla mniej odważnych X2
Deportivo - Gijon, Depor bez zwycięstwa jeszcze, choć po dobrym ostatnim meczu z Atletico (choć bez pkt) może nastąpić przełamanie, 1
Valencia - Atletico, Valencia po 4 porażkach, wygrała dwa mecze. Obie drużyny w formie zwyżkowej. Może być ciekawie, bo Atletico zawsze ciężko się tu grało. BTS- TAK
Real Madryt - Eibar, Madryt po dwóch remisach z rzędu w lidze, licząc LM trzech. I jak to powiedział Danilo "W weekend Eibar zapłaci rachunek." 1
Espanyol - Villarreal, Espanyol osłabiony, Żółci w niezłej formie, 2
Malaga - Bilbao, nie mam pojęcia czemu tak kursy wrosły na Bilbao. Nie ma żadnych osłabień, a Malaga przeciętnie zaczęła sezon, Bilbao wręcz przeciwnie, X2
Celta - Barcelona, Barca ma trudną przeprawę. Ciężko gra im się w Vigo, a na dodatek zagrają bez Messiego. Podobno Enrique również porotuje składem. Celta po słabym początku sezonu i 3 porażkach, od 5 meczów ie przegrała (wliczając też w to LE) BTS - TAK

avatar
KamilFCB
VIP
VIP

Liczba postów : 2759
Punkty : 623
Reputacja : 530
Dołączył : 17/04/2015
Wiek : 30

Zobacz profil autora

Powrót do góry Go down

Strona 5 z 6 Previous  1, 2, 3, 4, 5, 6  Next

Zobacz poprzedni temat Zobacz następny temat Powrót do góry


 
Permissions in this forum:
Nie możesz odpowiadać w tematach