Niemieckie ligi - informacje, opinie, komentarze, typy z analizami

Zobacz poprzedni temat Zobacz następny temat Go down

Niemieckie ligi - informacje, opinie, komentarze, typy z analizami

Pisanie by Pepikos on Sob Kwi 04 2015, 17:29

Można tutaj wpisywać swoje komentarze - opinie czy podawać przydatne informacje , ciekawostki dotyczące rozgrywek w Niemczech.


Ostatnio zmieniony przez Pepikos dnia Czw Kwi 09 2015, 10:54, w całości zmieniany 1 raz

Pepikos
al Straight Flush
al Straight Flush

Liczba postów : 4268
Punkty : 17
Reputacja : 220
Dołączył : 08/01/2015

Zobacz profil autora

Powrót do góry Go down

Re: Niemieckie ligi - informacje, opinie, komentarze, typy z analizami

Pisanie by Pepikos on Sob Kwi 04 2015, 21:13

Robert Lewandowski potwierdził swoją strzelecką formę i  strzelił bramkę na wagę trzech punktów dla Bayernu Monachium, w  hicie niemieckiej Bundesligi pomiędzy Borussią Dortmund a Bayernem Monachium . Dzięki wygranej goście umocnili się na pozycji lidera. W ekipie gospodarzy wystąpił inny z naszych reprezentantów Jakub Błaszczykowski, który został zmieniony w 67 minucie.

Dortmund - Bayern 0:1
*Lewandowski 36 min

Pepikos
al Straight Flush
al Straight Flush

Liczba postów : 4268
Punkty : 17
Reputacja : 220
Dołączył : 08/01/2015

Zobacz profil autora

Powrót do góry Go down

Re: Niemieckie ligi - informacje, opinie, komentarze, typy z analizami

Pisanie by krz1910 on Nie Kwi 19 2015, 11:05

Werder Brema - Hamburger SV
Typ: 1
Kurs: 2.00
Bukmacher: Bet365

Dziś na Weserstadion w Bremie dojdzie do bardzo ciekawie zapowiadającego się spotkania w którym Werder podejmie HSV. Goście to aktualnie ostatnia drużyna Bundesligi, dziś jednak w przypadku zwycięstwa mogą wyprzedzić zarówno Stuttgart jak i Paderborn oraz zmniejszyć stratę do Freiburga i Hannoveru - wszystkie te drużyny walczą jeszcze o utrzymanie i wszystkie wczoraj przegrały. Czy jednak HSV będzie dziś wstanie wykorzystać te sprzyjające dla siebie okoliczności? Osobiście śmiem wątpić. Drużyna HSV bowiem w ostatnim czasie w niczym nie przypomina drużyny, która walczy o ligowy byt - w 5 ostatnich kolejkach zdobyli raptem 1 pkt. i co ciekawe w żadnym z tych spotkań drużyna z Imtech Arena nie zdobyła nawet gola!
Dziś HSV zmierzą się z Werderem, który aktualnie zajmuje miejsce w środku ligowej tabeli ale myślę, że wciąż mają nadzieje, że uda im się awansować do Ligi Europy w przyszłym sezonie. W przypadku zwycięstwa w dzisiejszym meczu Werder awansuje na 7.miejscu czyli będzie tuż tuż za miejscami dającymi prawo gry w Lidze Europy w przyszłym sezonie. I jeżeli Schalke dziś nie pokona na wyjeździe Wolfsburga (o co będzie bardzo ciężko) to Werder w przypadku zwycięstwa będzie tracić 4 pkt do Augsburga i zapewne 3/4 do Schalke, więc szansa na puchary będzie naprawdę spora.
Co przemawia za Werderem, oprócz tego, że ich dzisiejsi rywale są w fatalnej formie i bardzo słabo radzą sobie w ofensywie. Ponadto HSV jest aktualnie najsłabszą drużyną w Bundeslidze jeśli chodzi o mecze wyjazdowe - 9 pkt w 14 spotkaniach (strzelonych tylko 6 goli). Ponadto Werder bardzo dobrze radzi sobie w meczach przeciwko HSV - ostatni raz w lidze Hamburg w Bremie wygrał 17 lutego 2007r. (2-0) od tamtej pory HSV przyjeżdżało na Weserstadion 7 razy na mecze ligowe z czego Werder wygrał 6 razy i raz mieliśmy remis.
Jak wygląda sytuacja kadrowa? W Werderze nie zagrają dziś Caldirola, Garcia, Bartels i Lorenzen. W drużynie gości natomiast nie zobaczymy Diekmeiera, Djourou i Diaza. Moja propozycja to zwycięstwo gospodarzy.

krz1910
Straight
Straight

Liczba postów : 53
Punkty : 55
Reputacja : 1
Dołączył : 19/02/2015

Zobacz profil autora

Powrót do góry Go down

Zobacz poprzedni temat Zobacz następny temat Powrót do góry


 
Permissions in this forum:
Nie możesz odpowiadać w tematach