Revolut i inne portfele a urząd skarbowy (CRS)
+17
lafik
mati684
ANZELMO
tumichal
ZDZICHU
keypress
SuchyJKS
Minet94
wasda
kenet
woznyeko1
zorozlampax
paulaoss24
Kozin
Endriu1987
Anubis888
Mirek45
21 posters
Strona 5 z 5
Strona 5 z 5 • 1, 2, 3, 4, 5
Re: Revolut i inne portfele a urząd skarbowy (CRS)
First topic message reminder :
Słyszał ktoś z panów o takiej rzeczy, że od 2025 roku wszystkie portfele jak skrill, mifinty i inne będą zobowiązane, aby operacje finansowe swoich klientów w Polsce wysyłać do skarbówki. Pisała o tym gazeta prawna. Poszukam link to tu umieszczę. Można by na support tych portfeli napisać i zadać im pytanie czy to jest prawda.
Słyszał ktoś z panów o takiej rzeczy, że od 2025 roku wszystkie portfele jak skrill, mifinty i inne będą zobowiązane, aby operacje finansowe swoich klientów w Polsce wysyłać do skarbówki. Pisała o tym gazeta prawna. Poszukam link to tu umieszczę. Można by na support tych portfeli napisać i zadać im pytanie czy to jest prawda.
Mirek45- Straight
- Liczba postów : 28
Punkty : 39
Reputacja : 12
Tak, pisaliśmy już o tym
https://www.darmowybonus.com/t11261p25-revolut-i-inne-portfele-a-urzad-skarbowy-crs#354591
https://www.darmowybonus.com/t11261p25-revolut-i-inne-portfele-a-urzad-skarbowy-crs#354591
Kozin- Flush
- Liczba postów : 159
Punkty : 197
Reputacja : 73
Ok, a czy wypłata z konta ZEN też liczy się do obrotu? Czyli przykładowo zleciłem wypłatę od bukmachera na 7000$, a potem te 7000$ wypłaciłem ich kartą w bankomacie to jest łącznie 14000$, czyli przekroczyłem limit, czy w dalszym ciągu liczone jako 7000$?
Plus czy mamy jakieś alternatywy odnośnie tego, gdyby ktoś zarobił więcej? Osobiście korzystam z brokera Sportmarket do bukmacherki i mają aktualnie tylko następujące metody płatności: Bank Transfer, Credit/Debit Card Payments, Crypto (BTC, USDT, USDC), Neteller, Skrill i MuchBetter. Neteller i Skrill odpadają u mnie, bo zaczęli robić jakieś dziwne problemy i zablokowali konta. Dotychczas wpłacałem i wypłacałem do brokera przelewem międzynarodowym z ZEN.
Plus czy mamy jakieś alternatywy odnośnie tego, gdyby ktoś zarobił więcej? Osobiście korzystam z brokera Sportmarket do bukmacherki i mają aktualnie tylko następujące metody płatności: Bank Transfer, Credit/Debit Card Payments, Crypto (BTC, USDT, USDC), Neteller, Skrill i MuchBetter. Neteller i Skrill odpadają u mnie, bo zaczęli robić jakieś dziwne problemy i zablokowali konta. Dotychczas wpłacałem i wypłacałem do brokera przelewem międzynarodowym z ZEN.
pawel4171- Three of a Kind
- Liczba postów : 6
Punkty : 0
Reputacja : 0
- będzie liczone jako 14k USD, ale jak pisaliśmy od 2027 za 2026r to dopiero będzie
obowiązywać.
- USDT ze względu na Travel Rule trzeba sobie odpuścić. Z tych co podałeś
MuchBetter z kartą wydaję się najlepszy.
obowiązywać.
Kozin- Flush
Kozin napisał:- będzie liczone jako 14k USD, ale jak pisaliśmy od 2027 za 2026r to dopiero będzie
obowiązywać.
A MuchBetter od 2026 roku nie będzie zobowiązany do raportowania?
będzie jak każdy portfel.
Kozin- Flush
Czyli jedynym rozwiązaniem będzie wyprowadzka do innego kraju, jeśli ktoś chce zawodowo grać u buka?
Przeczytałem te parę postów wyżej i pojawiła się duża niejasność. Wcześniej była mowa o wpływach 10 tys $ w 90 dniowych okresach kroczących.
Czyli każde doładowanie portfela czy to z naszego banku czy innego portfela, wypłaty z firm hazardowych lub nawet wysłanie kasy od znajomego z jego portfela do naszego to wszystko są wpływy.
Więc jak do wpływów może być wliczana wypłata z bankomatu? Przecież te środki już wcześniej wpłynęły na nasz portfel. Czy wypłata z bankomatu jest zaliczana jako wpływ na portfel? No bo nie wydaje mi się ale niech mnie ktoś poprawi jeśli tak jest
Idąc tym tokiem to przecież każda operacja na portfelu by była liczona. Wpłacimy 1k$ na portfel, wpłacimy ten 1k$ do kasyna, wypłacimy z kasyna 4k$, wypłacimy kartą w bankomacie 1k$, wydamy kartą w sklepach 1k$, zlecimy przelew na 1k$, wpłacimy znowu do kasyna 1k$ i już jest nabite 10 tys. $ i leci raport. No to chyba nie będzie działać w ten sposób bo to by był zliczany obrót a nie wpływy.
@pawel4171 nie wiem co Ci da wyprowadzka do innego kraju, mogłeś trochę poczytać ten temat wcześniej. Chyba nie myślisz że CRS na portfelach ma działać tylko w Polsce? Bo to jest globalny system przekazywania informacji. Oczywiście możesz szukać jakiegoś kraju w którym to jeszcze nie będzie funkcjonować ale trzeba tutaj zaznaczyć że jeszcze nie.
Czyli każde doładowanie portfela czy to z naszego banku czy innego portfela, wypłaty z firm hazardowych lub nawet wysłanie kasy od znajomego z jego portfela do naszego to wszystko są wpływy.
Więc jak do wpływów może być wliczana wypłata z bankomatu? Przecież te środki już wcześniej wpłynęły na nasz portfel. Czy wypłata z bankomatu jest zaliczana jako wpływ na portfel? No bo nie wydaje mi się ale niech mnie ktoś poprawi jeśli tak jest
Idąc tym tokiem to przecież każda operacja na portfelu by była liczona. Wpłacimy 1k$ na portfel, wpłacimy ten 1k$ do kasyna, wypłacimy z kasyna 4k$, wypłacimy kartą w bankomacie 1k$, wydamy kartą w sklepach 1k$, zlecimy przelew na 1k$, wpłacimy znowu do kasyna 1k$ i już jest nabite 10 tys. $ i leci raport. No to chyba nie będzie działać w ten sposób bo to by był zliczany obrót a nie wpływy.
@pawel4171 nie wiem co Ci da wyprowadzka do innego kraju, mogłeś trochę poczytać ten temat wcześniej. Chyba nie myślisz że CRS na portfelach ma działać tylko w Polsce? Bo to jest globalny system przekazywania informacji. Oczywiście możesz szukać jakiegoś kraju w którym to jeszcze nie będzie funkcjonować ale trzeba tutaj zaznaczyć że jeszcze nie.
Anubis888- Straight Flush
- Liczba postów : 431
Punkty : 594
Reputacja : 200
Anubis888 napisał:
Przeczytałem cały wątek wcześniej i większość postów to są tylko domysły i przypuszczenia. Nie napisałem tego w kontekście, że CRS nie będzie funkcjonować w innych krajach. Napisałem to w kontekście, że w innych krajach bukmacherka bez podatku obrotowego w odróżnieniu od Polski bywa legalna i nie będziesz miał problemów z prawem jeśli legalnie zapłacisz podatek. W Polsce nie możesz nawet zapłacić podatku od tego źródła dochodu, bo jest to traktowane jako złamanie prawa. No chyba, że grasz u polskiego buka, który już przy postawieniu zakładu zabiera Tobie 12%.
@Anubis888 ponieważ wszelkie dyrektywy trzeba traktować literalnie, a w niej jest mowa chyba o obrocie nie o przychodzie czy dochodzie. Chyba, że jest tam zapis przychód to będzie tak jak Ty piszesz. Z kolei np. w Travel Rule jest mowa o przychodzie w jednej transakcji.
EDIT: Tak masz rację, chodziło jednak o przychód.
Zgadza się CRS to globalny zapis. Travel Rule europejska dyrektywa ale są też różne zapisy krajowe. Jak na Ltwie gdzie centralny bank który nadzoruje te fintechy szaleje i wymyśla ciągle to nowe przepisy. Naprawdę idzie się w tym wszystkim pogubić.
EDIT: Tak masz rację, chodziło jednak o przychód.
Zgadza się CRS to globalny zapis. Travel Rule europejska dyrektywa ale są też różne zapisy krajowe. Jak na Ltwie gdzie centralny bank który nadzoruje te fintechy szaleje i wymyśla ciągle to nowe przepisy. Naprawdę idzie się w tym wszystkim pogubić.
Kozin- Flush
Strona 5 z 5 • 1, 2, 3, 4, 5
Similar topics
» Revolut- wyplata
» Konto Revolut Business - 100 GBP na start
» Revolut 20 PLN za darmo i darmowa karta
» Karta podarunkowa Binance 10 € lub Revolut 10€
» Przelew z Coinbase na Revolut bez opłat
» Konto Revolut Business - 100 GBP na start