Polskie ligi - informacje, opinie, komentarze, typy z analizami

Strona 1 z 18 1, 2, 3 ... 9 ... 18  Next

Zobacz poprzedni temat Zobacz następny temat Go down

Polskie ligi - informacje, opinie, komentarze, typy z analizami

Pisanie by Pepikos on Pią Kwi 03 2015, 16:23

Można tutaj wpisywać swoje komentarze - opinie czy podawać przydatne informacje , ciekawostki dotyczące rozgrywek w Polsce.


Ostatnio zmieniony przez Pepikos dnia Czw Kwi 09 2015, 10:53, w całości zmieniany 1 raz

Pepikos
al Straight Flush
al Straight Flush

Liczba postów : 4268
Punkty : 17
Reputacja : 220
Dołączył : 08/01/2015

Zobacz profil autora

Powrót do góry Go down

Re: Polskie ligi - informacje, opinie, komentarze, typy z analizami

Pisanie by Pepikos on Pią Kwi 03 2015, 16:59

Polska liga rozpoczęła swoją historię 3 kwietnia 1927 roku. Są wątpliwości odnośnie tego jaki mecz zainaugurował nasza ligę. W grę wchodzą dwa spotkania, które miały rozpocząć się o godzinie 15:00 pomiędzy TKS Toruń – Polonia Warszawa 4:3 i Klub Turystów Łódź - ŁKS Łódź 0:2. Lata przedwojenne zdominował Ruch Chorzów, który pięć razy zdobywał mistrzowski tytuł. W historii naszej piłki nożnej zapisał się na stałe Ernest Pohl (na zdjęciu), który do dzisiaj figuruje na liście najlepszych strzelców, zdobywając 186 goli.

Obecnie nasza ekstraklasa liczy 16 zespołów i po rundzie zasadniczej jest dzielona na dwie grupy mistrzowską (pierwsze osiem drużyn) i spadkową (9-16). Do niższej ligi spadają dwa zespoły, zamieniając się miejscami z dwiema najlepszymi drużynami z 1 ligi. Od kilku lat faworytami do tytułu mistrzowskiego są takie drużyny jak Legia Warszawa, Lech Poznań, Śląsk Wrocław czy Wisła Kraków. Jednak w naszej lidze poziom ostatnio trochę się  wyrównał i niespodzianek nie brakuje. Dlatego też ekstraklasa nosi miano nieprzewidywalnej...


Pepikos
al Straight Flush
al Straight Flush

Liczba postów : 4268
Punkty : 17
Reputacja : 220
Dołączył : 08/01/2015

Zobacz profil autora

Powrót do góry Go down

Re: Polskie ligi - informacje, opinie, komentarze, typy z analizami

Pisanie by Pepikos on Pią Kwi 03 2015, 18:47

Kto zatrzyma Zawiszę w walce o utrzymanie?

Po zdobyciu Pucharu Polski w 2014 roku przez Zawiszę Bydgoszcz nikt nie mógł przewidzieć, że sensacyjni zdobywcy tego trofeum, rok później będą walczyć o pozostanie w najwyższej klasie rozgrywek. Złożyło się na to wiele czynników, jednak głównym powodem takiej sytuacji wydają się dwie sprawy. Pierwsza to spore roszady w składzie a druga konflikt kibiców z byłym już (na papierze) prezesem Zawiszy - Radosławem Osuchem. Po fatalnej rundzie jesiennej bydgoszczanie byli ,,czerwoną latarnią" ekstraklasy. Nadal pozostają na ostatnim miejscu w tabeli ale...

Ich gra na wiosnę zaskakuje wszystkich i ,,niebiesko-czarni" mocno zbliżyli się punktowo do drużyn, które również walczą o utrzymanie. Bilans Zawiszy w rundzie rewanżowej jest imponujący nie ponieśli jeszcze porażki (4 zwycięstwa - 2 remisy) strzelając 6 bramek i tracąc tylko jedną. Argumentem za pozostaniem w lidze jest chociażby fakt iż bydgoszczanie pokonali między innymi Lecha czy Wisłę Kraków. Po tym jak sprowadzono do Zawiszy kilku nowych graczy (Luka Marić, Iwan Majewskij, Josip Barišić czy Cornel Predescu) gra wygląda zupełnie inaczej i co najważniejsze drużyna traci mało bramek.

Jak widać praca trenera ekipy znad Brdy Mariusza Rumaka przynosi efekty, ale czy takie przebudzenie na wiosnę wystarczy aby pozostać w lidze?

Pepikos
al Straight Flush
al Straight Flush

Liczba postów : 4268
Punkty : 17
Reputacja : 220
Dołączył : 08/01/2015

Zobacz profil autora

Powrót do góry Go down

Re: Polskie ligi - informacje, opinie, komentarze, typy z analizami

Pisanie by Pepikos on Sob Kwi 04 2015, 21:27

Dzisiaj Widzew zaliczył srogie baty od Miedzi Legnica przegrywając 1:6 i już raczej spadek z 1 ligi, mają zapewniony Very Happy

Byłem też ciekawy postawy Lecha po ostatniej wtopie z Błękitnymi, no ale otrząsnęli się i dziś wygrali w Bełchatowie Twisted Evil - czekam na mecz rewanżowy w pucharze, będą emocje Very Happy


Pepikos
al Straight Flush
al Straight Flush

Liczba postów : 4268
Punkty : 17
Reputacja : 220
Dołączył : 08/01/2015

Zobacz profil autora

Powrót do góry Go down

Re: Polskie ligi - informacje, opinie, komentarze, typy z analizami

Pisanie by Pepikos on Wto Kwi 07 2015, 22:53

No i rewelacja wiosny Zawisza , odnosi kolejne zwycięstwo Very Happy tym razem pokonali na własnym podwórku Pogoń 2:1. Szkoda tej straconej bramki w doliczonym czasie

Pepikos
al Straight Flush
al Straight Flush

Liczba postów : 4268
Punkty : 17
Reputacja : 220
Dołączył : 08/01/2015

Zobacz profil autora

Powrót do góry Go down

Re: Polskie ligi - informacje, opinie, komentarze, typy z analizami

Pisanie by Pepikos on Nie Kwi 12 2015, 08:20

Polska:  Ekstraklasa
godz 15:30
GKS Bełchatów - Zawisza Bydgoszcz
typ: Zawisza
kurs: 2,75
bukmacher: bet365

Analiza:
Po dobrym kursie, który i tak już spadł warto zagrać na ekipę Mariusza Rumaka. Jak już wspominałem w poprzednich postach bydgoszczanie świetnie spisują się w rundzie rewanżowej i nie przegrali na wiosnę jeszcze żadnego spotkania. Forma mówi sama za siebie 5 zwycięstw pod rząd daje Zawiszy szansę na pozostanie w najwyższej klasie rozgrywek.
Odmienne nastroje panują w drużynie z Bełchatowa, fatalna postawa jaką prezentują nie stawia ich w roli faworyta. W ostatnich czterech spotkaniach ponieśli porażki i strzelili zaledwie jedną bramkę. Jesienią lepsi okazali się zawodnicy znad Brdy, którzy pokonali GKS 2:1. Dzisiaj powinni wygrać i zrobić kolejny krok do utrzymania się.

Pepikos
al Straight Flush
al Straight Flush

Liczba postów : 4268
Punkty : 17
Reputacja : 220
Dołączył : 08/01/2015

Zobacz profil autora

Powrót do góry Go down

Re: Polskie ligi - informacje, opinie, komentarze, typy z analizami

Pisanie by Pepikos on Nie Kwi 12 2015, 17:54

@Pepikos napisał:Polska:  Ekstraklasa
godz 15:30
GKS Bełchatów - Zawisza Bydgoszcz
typ: Zawisza
kurs: 2,75
bukmacher: bet365

Analiza:
Po dobrym kursie, który i tak już spadł warto zagrać na ekipę Mariusza Rumaka. Jak już wspominałem w poprzednich postach bydgoszczanie świetnie spisują się w rundzie rewanżowej i nie przegrali na wiosnę jeszcze żadnego spotkania. Forma mówi sama za siebie 5 zwycięstw pod rząd daje Zawiszy szansę na pozostanie w najwyższej klasie rozgrywek.
Odmienne nastroje panują w drużynie z Bełchatowa, fatalna postawa jaką prezentują nie stawia ich w roli faworyta. W ostatnich czterech spotkaniach ponieśli porażki i strzelili zaledwie jedną bramkę. Jesienią lepsi okazali się zawodnicy znad Brdy, którzy pokonali GKS 2:1. Dzisiaj powinni wygrać i zrobić kolejny krok do utrzymania się.

GKS Bełchatów - Zawisza Bydgoszcz 1:4 Wygrana

Magiczna seria zwycięstw Zety trwa Very Happy

Pepikos
al Straight Flush
al Straight Flush

Liczba postów : 4268
Punkty : 17
Reputacja : 220
Dołączył : 08/01/2015

Zobacz profil autora

Powrót do góry Go down

Re: Polskie ligi - informacje, opinie, komentarze, typy z analizami

Pisanie by piotrKa on Pon Kwi 13 2015, 12:19

Widzew wygrał z Termalicą w I lidze 2:1 Very Happy już nic mnie nie zdziwi

_________________
Pomogłem ? Kliknij "+" . Very Happy

piotrKa
Straight Flush
Straight Flush

Liczba postów : 547
Punkty : 149
Reputacja : 8
Dołączył : 13/02/2015

Zobacz profil autora

Powrót do góry Go down

Re: Polskie ligi - informacje, opinie, komentarze, typy z analizami

Pisanie by Pepikos on Pon Kwi 13 2015, 15:30

@piotrKa napisał:Widzew wygrał z Termalicą w I lidze 2:1 Very Happy już nic mnie nie zdziwi

Termalica co roku jest w ścisłej czołówce niby walczą o awans i za każdym razem w końcowej fazie rozgrywek grają słabo Very Happy wychodzi na to, że nie chcą awansować bo nie mają warunków i pewnie licencji by niei otrzymali na grę w Ekstraklasie.

Pepikos
al Straight Flush
al Straight Flush

Liczba postów : 4268
Punkty : 17
Reputacja : 220
Dołączył : 08/01/2015

Zobacz profil autora

Powrót do góry Go down

Re: Polskie ligi - informacje, opinie, komentarze, typy z analizami

Pisanie by Pepikos on Sob Maj 16 2015, 07:41

Flota Świnoujście wycofała się z rozgrywek I ligi

http://www.90minut.pl/news/250/news2504892-Flota-wycofala-sie-z-I-ligi.html

Pepikos
al Straight Flush
al Straight Flush

Liczba postów : 4268
Punkty : 17
Reputacja : 220
Dołączył : 08/01/2015

Zobacz profil autora

Powrót do góry Go down

Re: Polskie ligi - informacje, opinie, komentarze, typy z analizami

Pisanie by Pepikos on Czw Maj 21 2015, 12:51

Jednak korupcja w naszej piłce trwa nadal Very Happy sędzia w meczu Legi, która prawie legła dał im rzut karny w 9 minucie doliczonego czasu gry, haha kto tyle dolicza i ten karny Very Happy Very Happy Very Happy

Pepikos
al Straight Flush
al Straight Flush

Liczba postów : 4268
Punkty : 17
Reputacja : 220
Dołączył : 08/01/2015

Zobacz profil autora

Powrót do góry Go down

Re: Polskie ligi - informacje, opinie, komentarze, typy z analizami

Pisanie by ANZELMO on Czw Maj 21 2015, 21:02

czas doliczony byl za race była przerwa w meczu wiec wszystko ok
avatar
ANZELMO
Straight Flush
Straight Flush

Liczba postów : 899
Punkty : 821
Reputacja : 86
Dołączył : 08/01/2015

Zobacz profil autora

Powrót do góry Go down

Re: Polskie ligi - informacje, opinie, komentarze, typy z analizami

Pisanie by Pepikos on Czw Maj 21 2015, 21:10

@ANZELMO napisał:czas doliczony byl za race była przerwa w meczu wiec wszystko ok

Aha, ale karny z kapelusza Very Happy Very Happy Very Happy nawet Boniek już interweniował w sprawie kontrowersyjnej decyzji sędziów Very Happy

Pepikos
al Straight Flush
al Straight Flush

Liczba postów : 4268
Punkty : 17
Reputacja : 220
Dołączył : 08/01/2015

Zobacz profil autora

Powrót do góry Go down

Re: Polskie ligi - informacje, opinie, komentarze, typy z analizami

Pisanie by ANZELMO on Pią Maj 22 2015, 22:23

jak dla mnie ręka była- slask dostał karnego po podobnym zagraniu punkt widzenia zależy od punkty siedzenia
avatar
ANZELMO
Straight Flush
Straight Flush

Liczba postów : 899
Punkty : 821
Reputacja : 86
Dołączył : 08/01/2015

Zobacz profil autora

Powrót do góry Go down

Re: Polskie ligi - informacje, opinie, komentarze, typy z analizami

Pisanie by olegsport on Sob Maj 23 2015, 06:51

Ręka ewidentna, Legia przewazała, wygrana sie należała, choc jak oglądałem moznaby doszukać dziwnych skojarzeń typu- gra legii na remis, ale chyba nie jest tak, jesli w gre wchodzi mistrzostwo Polski
avatar
olegsport
al Straight Flush
al Straight Flush

Liczba postów : 1267
Punkty : 130
Reputacja : 76
Dołączył : 16/03/2015

Zobacz profil autora

Powrót do góry Go down

Re: Polskie ligi - informacje, opinie, komentarze, typy z analizami

Pisanie by olegsport on Nie Maj 24 2015, 15:25

Chyba Jagiellonia nie ma już prawa narzekać na decyzje sędziów. Tym razem szczęście po ich stronie i bramka uznana ze spalonego
avatar
olegsport
al Straight Flush
al Straight Flush

Liczba postów : 1267
Punkty : 130
Reputacja : 76
Dołączył : 16/03/2015

Zobacz profil autora

Powrót do góry Go down

Re: Polskie ligi - informacje, opinie, komentarze, typy z analizami

Pisanie by olegsport on Pon Maj 25 2015, 09:57

Kilkanaście dni przed rundą wiosenną buki w roli zdecydowanego faworyta do wygrania T-Mobile Ekstraklasy sezonu 2014/2015 stawiały wówczas lidera po jesieni, warszawską Legię. Sytuacja się nieco odwróciła już na początku kwietnia, kiedy na zdobycie mistrzostwa przez Lecha płacono już tylko 4,gdzie wcześniej było 7 a nawet 10.Teraz co widzę, może nie tak dobrze, ale w ogóle nie można już obstawić mistrza Polski Sad.Wydaje mi się, że wczorajsze zwycięstwo Lecha nad lechią prawie przesądza, kto zostanie mistrzem.Pozostały trzy kolejki, Lech u siebie z Pogonią potem wyjazd do Zabrza i u siebie z Wisłą Kraków, która już, może się okazać, nie będzie miała o co grać.A Legie czeka ciężki mecz na wyjeździe z Lechią już 3 czerwca.Chyba jednak oprócz nowego prezydenta, bedziemy mieli nowego mistrza Polski. Ale wiadomo, różne rzeczy się zdarzają...
avatar
olegsport
al Straight Flush
al Straight Flush

Liczba postów : 1267
Punkty : 130
Reputacja : 76
Dołączył : 16/03/2015

Zobacz profil autora

Powrót do góry Go down

Re: Polskie ligi - informacje, opinie, komentarze, typy z analizami

Pisanie by olegsport on Wto Maj 26 2015, 23:23

Wszystko jest możliwe zwłaszcza w grupie spadkowej.A tu melodia w przerwach miedzy meczami, nie wiem czemu taka smutna i chyba gorzka,a chciałoby sie inaczej...

www.youtube.com/watch?v=mCWgDlI3PO0
avatar
olegsport
al Straight Flush
al Straight Flush

Liczba postów : 1267
Punkty : 130
Reputacja : 76
Dołączył : 16/03/2015

Zobacz profil autora

Powrót do góry Go down

Re: Polskie ligi - informacje, opinie, komentarze, typy z analizami

Pisanie by olegsport on Pią Maj 29 2015, 12:15

Dwa mecze w grupie spadkowej.Jak to wszystko pięknie na kartce wygląda i można z góry przewidzieć wygraną korony. Ale czy tak będzie? Moim zdaniem Korona nie ma już wyjścia i musi odnieść zwycięstwo i to nawet z handicapem -1
avatar
olegsport
al Straight Flush
al Straight Flush

Liczba postów : 1267
Punkty : 130
Reputacja : 76
Dołączył : 16/03/2015

Zobacz profil autora

Powrót do góry Go down

Re: Polskie ligi - informacje, opinie, komentarze, typy z analizami

Pisanie by Pepikos on Pią Maj 29 2015, 16:58

@olegsport napisał:Dwa mecze w grupie spadkowej.Jak to wszystko pięknie na kartce wygląda i można z góry przewidzieć wygraną korony. Ale czy tak będzie? Moim zdaniem Korona nie ma już wyjścia i musi odnieść zwycięstwo i to nawet z handicapem -1

No jak dzisiaj Korona wygra to już raczej się utrzyma, jednak nasza liga jest nieprzewidywalna o czy świadczą chociażby ostatnie wyniki. Jeżeli Zawisza w tej kolejce nie wygra to już pewny spadek, trochę szkoda bo rok temu dobrze sobie radzili i zdobyli puchar w tym sezonie nie mają złego składu, ale czegoś im brakuje...

Pepikos
al Straight Flush
al Straight Flush

Liczba postów : 4268
Punkty : 17
Reputacja : 220
Dołączył : 08/01/2015

Zobacz profil autora

Powrót do góry Go down

Re: Polskie ligi - informacje, opinie, komentarze, typy z analizami

Pisanie by Asisst on Pią Maj 29 2015, 17:31

Piast zawsze w Kielcach słabo grał - dzida na Jurado, dzisiaj pewnie taktyka dzida na Wilczka... Wraca Golański do składu, jestem dobrej myśli powinno być zwycięstwo.

_________________
KORONA KIELCE & ARSENAL LONDON & VALENCIA CF & DEAD OR ALIVE
avatar
Asisst
VIP
VIP

Liczba postów : 891
Punkty : 58
Reputacja : 143
Dołączył : 26/02/2015
Wiek : 26
Skąd : Kielce

Zobacz profil autora http://fmforum.pl

Powrót do góry Go down

Re: Polskie ligi - informacje, opinie, komentarze, typy z analizami

Pisanie by Pepikos on Sob Maj 30 2015, 15:28

GKS Bełchatów - Zawisza Bydgoszcz
godz: 18:00

typ: Zawisza
kurs: 2,63

typ: over 2,5
kurs: 1,80

Wczoraj Korona wymęczyła 2:1 strzelając bramkę w doliczonym czasie i przez to dzisiejszy mecz obu ekip jest arcyważny. Remis nie daje nic żadnej z drużyn liczy się tylko zwycięstwo, żeby zachować szansę na utrzymanie. Stawiam tutaj na bydgoszczan, którzy w tym roku - w kwietniu pokonali już gospodarzy wygrywając na wyjeździe 4:1. Faktem jest, że Bełchatów przełamał fatalną passę wygrywając z Ruchem w ostatniej kolejce, to jednak moim zdaniem Zawisza powinien tutaj pokazać, że zdobyty rok temu Puchar Polski nie był przypadkiem. I patrząc na skład ekipy znad Brdy dziwię się, że w tym sezonie tak kiepsko sobie radzą. Myślę również, że powinno być overovo biorąc pod uwagę statystyki jak i również wagę tego spotkania. Zespoły z pewnością będą nastawione na grę ofensywną, wiedząc jaka jest stawka meczu.

Pepikos
al Straight Flush
al Straight Flush

Liczba postów : 4268
Punkty : 17
Reputacja : 220
Dołączył : 08/01/2015

Zobacz profil autora

Powrót do góry Go down

Re: Polskie ligi - informacje, opinie, komentarze, typy z analizami

Pisanie by Pepikos on Sob Maj 30 2015, 19:52

@Pepikos napisał:GKS Bełchatów - Zawisza Bydgoszcz
godz: 18:00

typ: Zawisza
kurs: 2,63 Wygrana

typ: over 2,5
kurs: 1,80 Wygrana

Wczoraj Korona wymęczyła 2:1 strzelając bramkę w doliczonym czasie i przez to dzisiejszy mecz obu ekip jest arcyważny. Remis nie daje nic żadnej z drużyn liczy się tylko zwycięstwo, żeby zachować szansę na utrzymanie. Stawiam tutaj na bydgoszczan, którzy w tym roku - w kwietniu pokonali już gospodarzy wygrywając na wyjeździe 4:1. Faktem jest, że Bełchatów przełamał fatalną passę wygrywając z Ruchem w ostatniej kolejce, to jednak moim zdaniem Zawisza powinien tutaj pokazać, że zdobyty rok temu Puchar Polski nie był przypadkiem. I patrząc na skład ekipy znad Brdy dziwię się, że w tym sezonie tak kiepsko sobie radzą. Myślę również, że powinno być overovo biorąc pod uwagę statystyki jak i również wagę tego spotkania. Zespoły z pewnością będą nastawione na grę ofensywną, wiedząc jaka jest stawka meczu.

Powtórka wyniku z kwietnia GKS Bełchatów - Zawisza Bydgoszcz 1:4 Very Happy

Pepikos
al Straight Flush
al Straight Flush

Liczba postów : 4268
Punkty : 17
Reputacja : 220
Dołączył : 08/01/2015

Zobacz profil autora

Powrót do góry Go down

Re: Polskie ligi - informacje, opinie, komentarze, typy z analizami

Pisanie by olegsport on Nie Maj 31 2015, 10:06

Myślałem,że na TVP1 będzie można obejrzeć mecz Legi, bo czasami robią takie wyjątki,ale chyba nie teraz. Trzeba bedzie pogrzebać w sieci,aby obejrzeć arcyważne mecze
Legia Warszawa - Wisła Kraków 15.30
Lech Poznań-Pogoń Szczecin 18.00
Ciekawe czy tu nie bedzie żadnej bomby...
avatar
olegsport
al Straight Flush
al Straight Flush

Liczba postów : 1267
Punkty : 130
Reputacja : 76
Dołączył : 16/03/2015

Zobacz profil autora

Powrót do góry Go down

Re: Polskie ligi - informacje, opinie, komentarze, typy z analizami

Pisanie by Pepikos on Nie Maj 31 2015, 10:14

@olegsport napisał:Myślałem,że na TVP1 będzie można obejrzeć mecz Legi, bo czasami robią takie wyjątki,ale chyba nie teraz. Trzeba bedzie pogrzebać w sieci,aby obejrzeć arcyważne mecze
Legia Warszawa - Wisła Kraków 15.30
Lech Poznań-Pogoń Szczecin 18.00
Ciekawe czy tu nie bedzie żadnej bomby...

W naszej nieobliczalnej lidze wszytko możliwe Smile choć prędzej niespodzianki bym się spodziewał w meczu Legi. Ogólnie to lepiej żeby stołeczni zostali MP bo na pewno się zaprezentują lepiej w el. LM niż Lech.

Pepikos
al Straight Flush
al Straight Flush

Liczba postów : 4268
Punkty : 17
Reputacja : 220
Dołączył : 08/01/2015

Zobacz profil autora

Powrót do góry Go down

Strona 1 z 18 1, 2, 3 ... 9 ... 18  Next

Zobacz poprzedni temat Zobacz następny temat Powrót do góry


 
Permissions in this forum:
Nie możesz odpowiadać w tematach